Radioprogramma “Tribuna Popular” (Mediation)

WILLEMSTAD – Op zaterdag 17 november 2018 zal mevrouw mr. Didi Wildeman participeren aan het programma “Tribuna Popular” op Radio Hoyer 1 101.9 FM.

 

Tijdens het radioprogramma zal gesproken worden over het pilotproject “Mediation: jullie oplossing”. Een pilotproject waarbij vijf gekwalificeerde mediators de krachten hebben gebundeld om op een toegankelijke wijze mediation aan te bieden. Mediation is niets anders dan het aanpakken van uw conflict onder begeleiding. Een groot voordeel van mediation is dat een zaak vaak sneller wordt opgelost dan wanneer die voor de rechter komt. Partijen creëren zelf een win/win situatie in plaats van dat zij tijdens een gerechtelijke procedure lijnrecht tegenover elkaar staan. Het gaat er daarbij minder om wie er juridisch ‘gelijk’ heeft, maar om een oplossing die voor iedereen aanvaardbaar is. Doordat partijen zelf met de oplossing komen, sluit de oplossing vaak ook beter aan op de wensen van u en de ander. De kans op een duurzame afspraak en een redelijke verstandhouding is na een succesvolle mediation dan ook groter dan bij een rechtszaak.

 

Meer weten over mediation en  het piliotproject? In dat geval kan de radio-uitzending over de privacywetgeving ook interessant zijn voor u. De live radio-uitzending vindt plaats op zaterdagochtend van 09:00-10:00 uur bij Radio Hoyer 1.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_US
Scroll to Top
Scroll to Top