en-GBnl-NL

Vervoersrecht, Handelsrecht & Infrastructuurrecht

Onze eilanden zijn uit de aard der zaak maritieme naties. De haven van Curaçao is de tweede haven van de Cariben. Ook Aruba, Bonaire, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba beschikken over havens en cruise terminals. Soliana Bonapart & Aardenburg is een van de weinige advocatenkantoren op Curaçao die regelmatig scheepvaartzaken in behandeling heeft, van aanvaringen en ladingschades, het aan "de ketting leggen" van schepen tot scheepsveilingen en scheepsregistraties.

Ook de luchtvaart is van oudsher met ons kantoor verbonden. Wij traden jarenlang op voor de voormalige nationale luchtvaartmaatschappij van de Nederlandse Antillen en nu treden wij op voor lokale luchtvaartmaatschappijen en zijn wij intensief betrokken geweest bij de acquisitie door een buitenlands consortium van het meerderheidsbelang in de luchthaven exploitant van Curaçao.

Grote handelshuizen en agentschappen zijn al jaren cliënt bij ons kantoor, evenals de havenstuwadoor. Wij beoordelen en stellen agentuur-, distributie, handelsovereenkomsten en vervoerscondities op.

Contact

In de Media

Arresting a vessel in the Dutch Caribbean
 Arresting a vessel in the Dutch Caribbean
  • 9-11-2018 16:51:00
  • View Count 1147
WILLEMSTAD - The laws in the jurisdictions of the Dutch Caribbean islands are similar to that of the Netherlands with regards to the arrest of a vessel. As is the case in the Netherlands the courts of...
Lees Meer >